Jungle Bush kwartels

 

 

 

De Jungle Bush, een kwartel die zingt als een kanarie

Je moet het gehoort hebben om het te geloven

De Jungle Bush, ook wel Frankolijn kwartel genoemd is een leuke kwartel om te zien en ook het geluid wat deze kwartel produceert ligt aangenaam in het gehoor. 

De Jungle Bush of Frankolijn kwartel is met zijn 18 cm iets groter dan de voor ons bekende Chinese dwergkwartel. De aftekening echter is mooier. Ze zijn zwart/bruin van kleur en het mannetje onderscheid zich van het vrouwtje door de mooie zebratekening op de borst. Verder hebben deze kwartels ook sporen op de poten.

Karakter

De Jungle Bush is een luidruchtig beestje met een geluid dat veel weg heeft van de zang van een kanarie. Ze kunnen zowel monogaam als in kleine groepjes leven. Onderling kunnen ze gehouden worden mits er voldoende ruimte en schuilmogelijkheden zijn zoals een struikje of dakpannen waar ze zich onder of achter kunnen verschuilen. Ze zijn niet echt schuw maar ook absoluut niet tam. 

Voedsel

Naast gewoon kwartelvoer of pluimveevoer zijn ze ook dol op zaden, bessen en insecten. Ook ruimen ze alles op wat de overige bewoners laten vallen. Ideaal om te voorkomen dat er een teveel aan muizen verschijnt in de voliére. Voldoende water is zeker gewenst. In de broedperiode is het verstandig om kalk bij te voeren.

Broed

De Jungle Bush kan ongeveer 5 tot 7 eitjes per keer uitbroeden, maar zijn zoals de meeste kwartels geen echte goede broeders. Het verzorgen van de jongen echter gaat wel weer goed. De hen verzorgt de jongen en de haan bezorgt het voer. De jongen zijn direct al zelfstandig in het lopen en het eten dus veel bijvoeren is voor de ouders niet nodig. Let wel op dat de haan in deze periode wat agressiever kan zijn.

Deze kwartels  zijn nog niet zo heel veel te koop,  Een koppeltje kost 60 euro. Op dit moment hebben we 2 koppels en ook een bevriende kweker in de buurt heeft Jungle Bush kwartels. We kunnen dus onverwant koppels samenstellen.  

Nieuwsgierig neem contact op,

Informatie overgenomen van : http://www.grabbits.nl/artikel/de-jungle-bush-een-kwartel-die-zingt-als-een-kanarie

gallery/jungle bush