gallery/ph 397 001
gallery/img_2125
gallery/img_2191
gallery/img_1768

​​​​​​

Het broedseizoen 2018 start na de Pasen. 

 

De ervaring heeft geleerd dat een langdurige koude oostenwind, invloed heeft op het broedresultaat van onze Parkieten. Gemiddeld worden de eieren zo'n 42 graden in het nest maar dat is onder deze omstandigheden niet te doen voor de ouders. Resultaat was dan dat > 60 % van de eieren onbevrucht of anders de jonge parkietjes de eerste weken niet door kwamen.

Om de koppels een goede start te geven, gaan we dus 2 april de blokken op hangen en verwachten dan half april de eerste eieren bij de diverse koppels. De eerste jonge parkietjes verwachten we rond "Bevrijdingsdag" 5 mei :-) 

De parkietjes verlaten meestal na 6 - 7 weken het nest. Op dat moment worden de meeste nog door de vader gevoed. Wanneer de parkietjes zelfstandig kunnen eten, mogen ze opgehaald worden.

Wanneer er twijfel is over de gezondheid of het parkietje is nog niet zelfstandig, dan gaat het parkietje niet mee. Ook als u van ver komt.

In 2017 zijn onze parkieten uitgevlogen naar o.a.  Den Haag, Woerden, Zeist, De Bilt, Sassenheim, Hillegom, Heemskerk, Akersloot, Den Helder, Rotterdam, Eindhoven en Gent.